«باشگاه کوهنوردی و طبیعت گردی یوتاب»
در ابتدای دهه نود، به همت جمعی از بانوان کوهنورد دزفول، گروهی از ورزش دوستان و دوستداران طبیعت، گرد هم آمدند و گروه کوهنوردی یوتاب بانوان را با مدیریت سرکار خانم فرخنده براتی تاسیس کردند؛ و در قالب گروه با مجوز فدراسیون کوهنوردی فعالیت های مختلفی در این زمینه انجام دادند.
این گروه در این مدت، برنامه ها و صعودهای مختلفی به اکثر قله ها و طبیعت زیبای کشور اجرا نموده و با گروه های مختلف درون و برون استانی برنامه های مشترک زیادی اجرا نموده، همچنین مفتخریم که در شهر خود، دزفول، طی این سالها همیشه در تعامل با هیئت کوهنوردی و انجمن کوهنوردان دزفول بودیم و اعضای جوان خود را در راستای گسترش و حمایت از این رشته، جهت شرکت در دوره های مختلف مبتدی تا تخصصی فدراسیون کوهنوردی کشور معرفی نمودیم.
اما اکنون پس از تغییر سیاست های اداره ورزش و فدراسیون، در راستای فعالیت گروه به شکل مجاز، در سال 1403 باشگاه کوهنوردی یوتاب جهت گسترش و ادامه ی فعالیت بانوان و آقایان این گروه، با مدیریت سرکار خانم براتی و آقای آرش عبادی تاسیس شد.
در حال حاضر باشگاه یوتاب، در حال عضوگیری و تشکیل کارگروه ها و قسمت های مختلف خود می باشد و از حضور جوانان و نوجوانان، و تجربه ی پیشکسوتان، به گرمی استقبال می نماید.
جهت عضویت در باشگاه کلیک کنید.
لطفا ما را با پیشنهادات و انتقادات خود در راستای ارتقای سطح باشگاه در هر زمینه ای یاری فرمایید.
درباره ی نام « یوتاب »
یوتاب به معنی «بینظیر» در پارسی باستان (قرن چهارم قبل از میلاد – ۳۳۰ قبل از میلاد) زن جنگجوی ایرانی در زمان امپراتوری هخامنشی بود.
او خواهر آریوبرزن (یکی از سرداران ایرانی در دورهٔ هخامنشیان) ساتراپ پارس بود. و به دلیل جنگیدن در کنار برادرش با اسکندر مقدونی در نبرد دربند پارس در زمستان ۳۳۰ قبل از میلاد مشهور است. (دربند یا دروازههای پارس نام باستانی گذرگاهی است که امروزه به نام «تنگتکاب» مشهور است و شهر «بهبهان(ارجان)» را به «دژکرد» و سپس «سده» از توابع شهرستان «اقلید» متصل میکند. این گذرگاه امروزه از مرز بین استانهای خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد و فارس، از جنوب «کوه دنا» در رشتهکوه «زاگرس مرکزی» میگذرد. این گذرگاه ارتباط بین ساحل خلیج فارس با قسمتهای داخلی «پارس» را کنترل میکند.
یوتاب فرمانده بخشی از سپاه هخامنشی در نبرد دربند پارس بود. او قبل از مرگ در نبرد سرسختانه جنگید و در جنگ تن به تن برتر بود.
کاوه فرخ در کتاب خود با نام سایههایی در کویر: ایران باستان در جنگ درباره او چنین نوشته است: «دربارهٔ آخرین مقاومت سازمانیافتهٔ هخامنشیان، برخی از افسانههای ایرانی از درخشش جنگجوی زن ایرانی، یوتاب، خواهر آٰیوبرزن نام بردهاند که تا مرگ سرسختانه جنگید.» یوتاب و برادرش در این جنگ کشته شدند.
شجاعت و رفتارهای یوتاب، او را به یک افسانه در زمان خود تبدیل کرد و سنت زنان جنگجو را که از سلسلههای بعدی ساسانی پیروی میکردند، تقویت کرد. هنگامی که حمله اعراب اتفاق افتاد (۶۵۱ پس از میلاد)، نیروهای امپراتور یادگار سوم توسط جنگجوی افسانهای آپرانیک رهبری میشدند. اگرچه ایرانیان شکست خوردند اما جنگجویان دیگری مانند نگان و بانو به رهبری جنبش مقاومت ادامه دادند. از این رو یوتاب را می توان مادر زنان جنگجو و جنبش های بانوان ایران در تاریخ دانست.
منبع متن: ویکی پدیا
باشگاه کوهنوردی یوتاب خوزستان نیز در راستای بزرگداشت بانوی ایرانی، و شجاعت و رشادت این فرمانده بزرگ تاریخ، نام باشگاه را «یوتاب» گذاشته تا به صورت نمادین ایشان را الگوی روز جوانان جامعه معرفی نماید. محل مقاومت و شهادت یوتاب در خوزستان بوده و این مورد نیز در نامگذاری باشگاه بی تاثیر نبوده.
درود به شرفتون که همچین اسم فوق العاده ای برای باشگاهتون انتخاب کردید واقعا بعد از خوندن داستانش مو به تنم سیخ شد